1. For prospective new members, a word of warning: don't use common names like Dennis, Simon, or Kenny if you decide to create an account. Spammers have used them all before you and gotten those names flagged in the anti-spam databases. Your account registration will be rejected because of it.
    Dismiss Notice
  2. Since it has happened MULTIPLE times now, I want to be very clear about this. You do not get to abandon an account and create a new one. You do not get to pass an account to someone else and create a new one. If you do so anyway, you will be banned for creating sockpuppets.
    Dismiss Notice
  3. If you wish to change your username, please ask via conversation to tehelgee instead of asking via my profile. I'd like to not clutter it up with such requests.
    Dismiss Notice
  4. Due to the actions of particularly persistent spammers and trolls, we will be banning disposable email addresses from today onward.
    Dismiss Notice
  5. Welcome back to QQ. The search function will be unavailable for some hours until the index has been rebuilt.
    Dismiss Notice

Editing is broken.

Discussion in 'Suggestions & Bugs' started by iamnuff, Sep 7, 2020.

  1. iamnuff

    iamnuff Connoisseur.

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    13,047
    Likes Received:
    35,504
    Title:

    Type a large post, post it. Press Edit to change up some phrasing or fix a type, press save, changed not saved.
    Started... some time this week, I think? I've noticed it more and more in the last couple of days.

    Pretty annoying, given how often I edit my comments within minutes of posting them.


    Edit: Testing.
    Edit: Testing 2?
    Edit: Testing 3
     
    Last edited: Sep 13, 2020
    Hypervane and sendali like this.
  2. iamnuff

    iamnuff Connoisseur.

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    13,047
    Likes Received:
    35,504
    I posted OP and immediately tried to edit three times in a row. Only the first worked. Then I refreshed the page and did the same thing.
    Looks like you get one edit per refresh?

    Granted, I havn't tested it throughly, with a sample-size of nine attempts over three refreshes.
     
  3. Biigoh

    Biigoh Tanuki Moderator

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    21,731
    Likes Received:
    67,275
  4. sendali

    sendali .

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1,039
    I've had it happen to me several times in the past few days too. The first time I noticed it, I also noticed that someone had added replies to the thread between when I started the edit and when I saved it, but other times there has been nothing happening when I edited a post and it still failed to save. I'm now noticing that many times, I'll have to edit/save 2-3 times in a row before it sticks. (at least I have the habit of copy/paste before post, so I'm not usually losing more than a little time and effort clicking through)
     
  5. iamnuff

    iamnuff Connoisseur.

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    13,047
    Likes Received:
    35,504
    Copy-paste works, but you lose formatting, which is annoying on a long post.
     
  6. sendali

    sendali .

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1,039
    I should note that it may not be a problem with the forum. It wasn't consistent when it was happening, and now that I fixed another problem I was having around the same time, I haven't noticed the problem with editing not being saved. Just to test, I'm posting this in several iterations, editing each in and saving incrementally.

    *edit* welp, it wasn't that. I just had the failed save of an edit again.
     
    Hypervane likes this.
  7. alethiophile

    alethiophile Shadowed Philosopher Administrator

    Joined:
    Apr 26, 2013
    Messages:
    5,189
    Likes Received:
    26,838
    Testing this.

    Edit 1.

    Edit 2.

    Edit 3.
     
  8. alethiophile

    alethiophile Shadowed Philosopher Administrator

    Joined:
    Apr 26, 2013
    Messages:
    5,189
    Likes Received:
    26,838
    I can't duplicate the issue on my end. My guess is that there's a network problem and the edit requests aren't going through.
     
  9. Masterjaxx

    Masterjaxx Just hanging around

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    907
    Likes Received:
    4,906
    I am also having this problem and it is exactly as OP detailed. I can edit once but then it auto deletes any changes i make like as if there is a forced delay between changes. It started being a problem for me at the same time as it did for OP.
     
  10. MissileTeatime

    MissileTeatime By the power of Vaporware!

    Joined:
    Apr 21, 2017
    Messages:
    921
    Likes Received:
    2,096
    Sound off:
    What browsers have you tested this in?
    Who here has tested this in more than one browser?

    Edit 1: this is a test.
    Edit 2: this is part of a series of tests.
    Edit 3: this is only a test.
    Edit 4: if this were not a test, this message would repeat over a series of posts.
     
    Last edited: Sep 16, 2020
  11. HypoSoc

    HypoSoc Time, once consumed, has no meaning

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    4,420
    Likes Received:
    31,438
    Definitely noticed it in Chrome.

    Edit: testing on mobile.

    Edit 2: Found the same problem here with the Brave browser on mobile. It's Chrome under the hood, so this might be a chrome issue if it is browser specific.
     
  12. MissileTeatime

    MissileTeatime By the power of Vaporware!

    Joined:
    Apr 21, 2017
    Messages:
    921
    Likes Received:
    2,096
    Okay, I was unable to reproduce this above, using mobile Firefox on Android. Some possible causes:
    • Post wasn't big enough to trigger the problem (OP says it affects long posts);
    • Firefox isn't affected;
    • It's caused by network something-or-other between the user and the QQ servers, and that isn't there for me;
    • Nobody else posted while I was edit-testing (a potential factor mentioned above).
    Edit for my future reference:
    All four edits above happened after HypoSoc posted. Edits 1 and 2 were at the same time, and I refreshed between edits 2 and 3.

    To improve the work-around, you can flip into the bbcode editor and copy that. That will copy the codes that control the formatting at the same time.

    Where did you test it? By which I mean, did you test it in this thread, or somewhere else? Because I see exactly two edits in your post, is that correct?
     
    Last edited: Sep 17, 2020
  13. HypoSoc

    HypoSoc Time, once consumed, has no meaning

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    4,420
    Likes Received:
    31,438
    Literally in this thread. Edit one to prime it. Edit 2 which did not work, and edit 3 which I labeled as edit 2 which did work after I refreshed the page.

    I'm 80% certain it is chrome based.
     
  14. Masterjaxx

    Masterjaxx Just hanging around

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    907
    Likes Received:
    4,906
    I do use Chrome, so that could be a factor.
     
  15. iamnuff

    iamnuff Connoisseur.

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    13,047
    Likes Received:
    35,504

    I also said it effected the OP itself, which is short and sweet.
    it's just most annoying when you make a huge post, then want to make a bunch of edits to it. #

    I'm also using Brave though, so it might be a chrome issue.

    Edit1
    Edit 6
    Edit11

    Note: Edits 1-5 were all one-after-another. Then I refreshed. Edit six worked, edits 7-10 did not.
    I refreshed again, this is edit 11.

    Yeah, problem persists. You get one edit per refresh.
    Using Brave/Chrome.

    Edit: 12
    One the plus-side, we now have a real work-around.
    Refresh your page between edits.
     
  16. HypoSoc

    HypoSoc Time, once consumed, has no meaning

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    4,420
    Likes Received:
    31,438
    Same issues with using threadmarks: 1 threadmark per refresh.
     
  17. MissileTeatime

    MissileTeatime By the power of Vaporware!

    Joined:
    Apr 21, 2017
    Messages:
    921
    Likes Received:
    2,096
    Hey alethiophile, what browser(s) did you test this in? In particular, if you already have a counterexample to the "sounds like this might be a chrome problem" hypothesis, I would like to know that specific fact.
     
  18. alethiophile

    alethiophile Shadowed Philosopher Administrator

    Joined:
    Apr 26, 2013
    Messages:
    5,189
    Likes Received:
    26,838
    I tested in Firefox, so it's consistent with that idea.

    I don't have a Chrome immediately available, but I can try testing in that once I'm back at a machine that does.
     
  19. Ishtar.Black

    Ishtar.Black Getting sticky.

    Joined:
    Sep 16, 2020
    Messages:
    85
    Likes Received:
    533
    I just edited in Opera and had nothing happen when I clicked submit.

    EDIT:

    It seems to happen when you try to edit multiple times without refreshing.
     
    Last edited: Sep 18, 2020
  20. MissileTeatime

    MissileTeatime By the power of Vaporware!

    Joined:
    Apr 21, 2017
    Messages:
    921
    Likes Received:
    2,096
    Hmm. Okay, let me test something real quick.

    Edit 1: It started out with a test
    Edit 2: how did it end up like this
    Edit 3: it was only a test
    Edit 4: it was only a test.

    Edit 5:
    Four edits, within two minutes of originally hitting post, with no refreshes. And they all show up for me. Still on Firefox on Android.

    Waiting for someone on something else to confirm these show up for them, but I think we have a browser issue, crew.

    Edit 6:
    Also showing up for me on Firefox on Desktop.
     
    Last edited: Sep 18, 2020